Páginas

9 de març del 2013

Guanyarà Marquez la primera cursa?



foto: motogp.com
Des que en la cursa inaugural de la temporada de 1998, disputada a Suzuka, Max Biaggi va batre a tots amb l'Honda Marlboro preparada per Kanemoto, ningú no ho ha tornat a aconseguir. Ningú, des d'aleshores, ha guanyat la seva primera cursa en la categoria reina; alguns van estar a prop, com Dani Pedrosa a Jerez 2006 o Akira Rio a Suzuka'02 —la primera i humida cursa de l'era MOTOGP 4t—. Però des de l'indòmit romà, no hem vist un rookie en el més alt del podi de la cursa que obre la temporada.


Podrà Marquez aconseguir-ho? Per descomptat! Per què no?
Té el talent i la moto, li falta l'experiència però és un factor que no ha de ser rellevant al resultat de la seva primera cursa. S'ha mostrat rapidíssim des de la primera vegada que va posar el cul a la RCV i no té complexes.
Gaudeix —se li nota—, com el nen que és, donant gas i, al meu entendre, això és un valor molt més influent que l'experiència o, fins i tot, l'"ajust fi" de la posada al punt, a l'hora d'anar de pressa.Té molta gana i estic convençut que ell i el seu equip, si més no l'Emilio, contemplen seriosament la possibilitat de fer la gesta; Nakamoto sembla que compta amb això…
No crec que Dani i Jorge —i espero que tampoc Rossi— li posin fàcil veient com va la pretemporada, però està clar que cap del tres es pot permetre afluixar gens ni mica —especialment Dani, a qui li han ficat un llop al seu propi corral que el tindrà tota la temporada amb la soga al coll (i no ho dic amb segones pel motiu que va al·legar el de Castellar per finalitzar el test d'Austin abans d'hora, després que Marc li fotés 6 dècimes.…)—, perquè, si algun dels tres es despista, es trobarà amb una exhalació taronja i blava que passarà fregant els carenats per allà on semblava que no hi havia forat.

 foto: motogp.com

M'encanta el de Cervera, em posa cachondu veure'l pilotar, aquesta agressivitat i determinació que li surt de manera natural… És un bé preciós que costa de trobar avui en dia en un campionat on un avançament dur sembla que sigui un crim —carnet per punts inclòs!— i on fa la sensació que, d'aquí a poc, Ezpeleta haurà d'instal·lar intermitents i retrovisors en els prototips.


Sento molta gent comentar com espera que en Márquez no es faci mal, que això no és Moto2 i que, aquí, els pals fan mal. Tinc fins i tot la sensació que, al meu entorn, la gent està esperant la primera caiguda dura i de conseqüències físiques pel de Lleida. Com a optimista que sóc, no ho veig per res així. Exceptuant la caiguda per negligència aliena a Malàisia 2011, les conseqüències físiques de les seves caigudes han estat menors i la cosa no ha de canviar; potser no ha tingut la mateixa sort que Valentino —que no es va lesionar de gravetat fins Mugello 2010, després de 14 temporades sense perdre's una cursa— però estic convençut que en Marc té bona estrella, el segueixo des que corria el campionat de Catalunya de 50cc amb l'equip Procurve i aleshores ja era un goig veure'l pilotar: no arribava a terra però, en mitja volta, ja li havia colat més de mig segon a la resta.
Ens farà gaudir molt als que estimem aquest esport.


Us deixo unes imatges que no ha vist mai nigú d'en Marc amb la 50cc i el dorsal 35. 



M'encantaria saber si "utilitza" els colzes o simplement els arrossega, és a dir, si, com succeeix amb el genoll, no són només una referència sinó també un suport per descarregar pressió en les suspensions.
Algun dia li ho preguntaré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada